• -
  • Bacău, România
  • 42+ participanti
  • Finalizat

Ideea proiectului „Young Entrepreneurs” a pornit de la identificare unor probleme și nevoi, atât la nivel national, cât și international, în rândul tinerilor în ceea ce privește antreprenoriatul, dezvoltarea personală și profesională, și găsirea unui loc de muncă.

 

Tinerii au nevoie să fie informați și formați în antreprenoriat, au nevoie de modele care să îi motiveze și care să le stimuleze inițiativa, să se dezvolte personal, inclusiv prin creșterea încrederii de sine, profesional inclusiv dezvoltarea inițiativei și competențelor antreprenoriale și social, inclusiv dezvoltarea dimensiunii interculturale și europene.

Proiectul „Young Entrepreneurs” a urmărit:

  • Dezvoltarea capacității celor 42 de tineri participanți la schimbul de tineri international, activitatea principală a proiectului, de a se cunoaște pe sine și creșterea încrederii de sine în rândul acestora
  • Dezvoltarea inițiativei, creativității, spiritului și competențelor antreprenoriale în rândul tinerilor participanți
  • Încurajarea și orientarea către antreprenoriat a celor 42 de participanți și promovarea de modele positive în rândul acestora
  • Creșterea oportunităților de dezvoltare personală, profesională și social a unui număr de 42 de tineri. Dintre care 20 cu oportunități reduse
  • Incluziunea social a unui număr de 20 de tineri cu oportunități reduse în activități de educație nonformală și „împuternicirea” acestora pentru a-și depăși condiția.

Activitatea principală a proiectului a fost un schimb de tineri international, desfășurat în perioada 14-25/01/2019, în Bacău, România, la care au participat 35 de tineri și 7 lideri de grup din România, Cehia, Portugalia  (Insulele Azore), Moldova, Liban, Malta și Spania.

În cadrul schimbului de tineri au fost abordate subiecte pe tema orientării în carieră, educație antreprenorială și antreprenoriatul social, cât și incluziunea socială, prin metode de educație non-formală. Printre activitățile principale ale proiectului s-au numărat o bibliotecă vie, vizite de studiu la companii de success din Bacău și organizații non-guvernamentale active în domeniul tineretului, dar și vizită la un hub de antreprenoriat.

#YoungEntrepreneurs @ The Red Lake (The Killer Lake)

Publicată de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa pe Miercuri, 23 ianuarie 2019

Prin acest proiect, am contribuit la dezvoltarea personală, profesională și socială a tinerilor participanți, dezvoltând o serie de cunoștințe, abilități și atitudini specifice temei proiectului, dar și competențe cheie. Tinerii cu oportunități reduse și-au dezvoltat competențe transversale, experiența proiectului ajutându-i pe termen lung la depășirea condiției.

Young Entrepreneurs a fost implementat prin programul Erasmus+, acțiune cheie 1, în parteneriat cu:

Asociația Obștească Alternativa – Republica Moldova

Associao Juvenil Da Ilha Terceira – Portugalia

European Youth Center Breclav Z.S. – Republica Cehă

Terra di Mezzo (TDM) 2000 Malta – Malta

Haramoun Marathon Association – Liban

Asociacion Juvenil Intercambia – Spania