Sascut Youth Fest – Primul festival de tineret din comuna Sascut

Tinerii, educația nonformală și voluntariatul au fost sărbătoriți în zilele de 24 și 25 august 2019 în cadrul primului festival de tineret din comunat Sascut: Sascut Youth Fest!

Evenimentul a fost organizat de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA, cu sprijinul Primăriei Comunei Sascut, în cadrul proiectului „Solidar în Sascut 2019 – Satul European de Tieneret”, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate.

În cele două zile de festival, în parcul din centrul comunei Sascut, au avut loc diverse activități de educație nonformală – ateliere organizate de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA, dar și parteneri din județul Bacău, precum SAL-VET Servicii Veterinare și Programul Tinerii Scriitori NaNoWriMo, jocuri și activități pentru copii și tineri. La finalul fiecărei zi au avut loc activități culturale pregătite de tinerii din grupul de inițiativă #Sascut2019 – Satul European de Tineret, tineri din comuna Sascut, Delia Lupu, Anisia Colac,cât și de tineri de la Palatul Copiilor Bacău și Școala de canto Cantissimo.

Festivalul a avut loc în cadrul proiectului Solidar în Sascut 2019 – Satul European de Tineret, o inițiativă a tinerilor voluntari din cadrul programului Sascut 2019 – Sat European de Tineret, care își doresc să dezvolte oportunitățile de implicare și dezvoltare, contextele de învățare și evenimentele culturale pentru ceilalți tineri din comunitatea lor. Prin Sascut Youth Fest ne-am propus să diversificăm evenimentele culturale pentru tinerii din comuna Sascut prin organizarea unui eveniment de tip Open Park, în cadrul căruia să aibă loc activități culturale, workshopuri și ateliere educaționale atât pentru tinerii, cât și pentru copiii din comună –  Victor Cătălin Toma, președintele Asociației pentru Dezvoltare Activă ADA.

Proiectul „Solidar în Sascut 2019 – Satul European de Tineret” este implementat de Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA în perioada mai 2019 – aprilie 2020 prin programul Corpul European de Solidaritate, program al Uniunii Europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *